Heb je vragen over MyParcel? Bel ons dan gerust via 03 808 18 20.

Overig

Algemene Verpakkingstips voor Veilige Verzending.

January 29, 2024
Afbeelding voor Algemene Verpakkingstips voor Veilige Verzending.

Volg deze richtlijnen om transportschade te minimaliseren:

Bij het verzenden van items, ongeacht hun aard, is de juiste verpakking essentieel
om een veilige en onbeschadigde levering te waarborgen.

Kies de juiste verpakking:
Kies een verpakking die geschikt is voor het voorwerp dat je wilt verzenden en zorg ervoor dat deze stevig genoeg is om schokken en stoten te weerstaan. Gebruik bij voorkeur verpakkingen die zijn ontworpen voor het transport van breekbare voorwerpen, zoals stevige dozen, bubbeltjesenveloppen of luchtkussenfolie.

Verpak het voorwerp goed:
Wikkel het voorwerp stevig in met meerdere lagen bubbelplastic of luchtkussenfolie om deze te beschermen tegen stoten en schokken. Plaats het voorwerp vervolgens in een stevige doos die groot genoeg is om het opvulmateriaal aan alle kanten te kunnen toevoegen en sluit deze goed af met stevige tape.

Verzegel de verpakking goed:
Sluit de verpakking stevig af met tape om onbedoeld openen tijdens transport te voorkomen. Controleer of de verpakking goed is verzegeld en dat er geen ruimte is voor beweging. Zorg dan dat de voorwerpen elkaar niet raken en verpak en bescherm elk voorwerp apart.

Gebruik waarschuwingslabels:
Plaats een waarschuwingslabel op de doos om aan te geven dat deze breekbaar is en behandel met zorg.

Let op:
Extra waarschuwingslabels kunnen extra toeslagen met zich meebrengen en bieden geen garantie dat er altijd rekening mee wordt gehouden tijdens het transport. Houd er ook rekening mee dat sorteer machines deze labels mogelijk niet herkennen.

Verzend met verzekering:
Overweeg om je breekbare voorwerpen te verzenden met een verzekerde service om eventuele schade of verlies tijdens het transport te dekken.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je de kans vergroten dat je pakketten veilig op hun bestemming aankomen. Onthoud dat elke zending unieke vereisten kan hebben, dus pas deze tips aan voor specifieke items of vervoerders indien nodig. Veilige verpakking leidt tot tevreden klanten en succesvolle leveringen.


Let op:

Deze tips bieden geen garantie dat het artikel altijd veilig aankomt.
Zorg er daarom voor dat je altijd de voorwaarden van de vervoerder leest
en indien nodig aanvullende maatregelen neemt.