Heb je vragen over MyParcel? Bel ons dan gerust via 03 808 18 20.

Overig

Voorkom toeslag ‘buitenmaats pakket’ met deze tips

April 14, 2023
Afbeelding voor Voorkom toeslag ‘buitenmaats pakket’ met deze tips

Het is ons opgevallen dat veel van onze klanten te maken krijgen met de ‘Buitenmaats pakket’-toeslag van DPD, die € 37 bedraagt. In deze blogpost willen we je graag wat meer vertellen over hoe je deze toeslag kunt voorkomen en zo geld kunt besparen op je verzendkosten.

Hoe kan ik de toeslag ‘Buitenmaats pakket’ voorkomen?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat al je pakketten binnen de toegestane afmetingen en gewicht van DPD vallen. Indien je een groot pakket wil verzenden, gelden er andere voorwaarden. Hieronder vind je de specificaties en opties voor het verzenden van grote pakketten:

Haalservice van DPD

*Om een groot pakket te verzenden, dien je gebruik te maken van de haalservice van DPD. Je hebt de keuze uit twee verschillende opties:

  1. Structurele haalservice: Als je minstens 5 pakketten per haalservice kunt meegeven, kun je een structurele haalservice aanvragen. Deze dienst is gratis.
  2. Incidentele haalservice: Met deze optie kun je maximaal 10 pakketten laten ophalen. Een incidentele haalservice dien je één dag van tevoren aan te vragen, voor 14:00 uur. Jouw pakketten worden dan de volgende dag opgehaald. Deze dienst kost € 6,50 (excl. BTW).

Wil je gebruik maken van één van deze diensten? Stuur dan een mail naar transport@sendmyparcel.be.

Meer informatie

Heb je naar aanleiding van deze blogpost nog vragen over het voorkomen van de ‘Buitenmaats pakket’-toeslag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan elke werkdag voor je klaar om je te helpen!

Hartelijke groet,

Team MyParcel

Hulp nodig?

Heb je nog vragen of opmerkingen over onze service? Neem gerust contact met ons op. We staan 5 dagen in de week voor je klaar.

Neem contact op