Heb je vragen over MyParcel? Bel ons dan gerust via 03 808 18 20.

Overig

Hoe activeer je jouw bpost of DPD contract.

July 19, 2023
Afbeelding voor Hoe activeer je jouw bpost of DPD contract.

Met Mycontracts van MyParcel, kun je jouw persoonlijke bpost of DPD contract activeren. Dat betekent dat je jouw pakketten kunt versturen tegen de tarieven die jij zelf met de vervoerder hebt afgesproken. Superhandig, toch? In deze handleiding leiden we je door het proces. Makkelijk, snel en voordelig, precies zoals jij het wilt!

 • Stap 1: Ga naar je account
  Log in op je myparcel-account en ga naar “Abonnementen”.
 • Stap 2: Kies Mycontracts
  In het menu “Abonnementen”, selecteer je “Mycontracts”.
 • Stap 3: Selecteer een abonnement
  Bekijk de beschikbare abonnementen en kies het abonnement dat het beste bij je past.
 • Stap 4: Activeer je abonnement
  Volg de instructies om je abonnement te activeren. Zodra dit is gebeurd, klik je op “Verzendcontracten koppelen”, of ga je naar “Accountinstellingen” > “Mycontracts”.
 • Stap 5: Vul je gegevens in

  bpost
  Vul je gebruikersnaam, wachtwoord en passphrase in. Je kunt deze vinden in de bpost Shipping Manager. Klik op “Admin”, vervolgens op het potloodicoontje, en dan op “General Settings”.

  Stel de verzendlanden in (alleen voor bpost) In de bpost Shipping Manager, ga naar “General Settings” > “Delivery Settings”. Klik op het euro-symbool bij “International Home or Office” en selecteer “Voeg een prijszone toe”. Selecteer uit de linkerkolom alle landen waarheen je wilt verzenden en verplaats deze naar de rechterkolom met behulp van de (>>) knop. Voordat je de instellingen opslaat, dien je voor elke gewichtscategorie een verzendtarief in te voeren.

  DPD

  Vul je Delis ID en password in. Dit zijn dezelfde gegevens die je gebruikt om in te loggen op shipper.dpd.be.

En daar heb je het! Je bpost of DPD contract is nu geactiveerd op het myparcel platform met Mycontracts. Je kunt nu je pakketten versturen tegen de tarieven die je zelf met de koerier hebt afgesproken.