Heb je vragen over MyParcel? Bel ons dan gerust via 03 808 18 20.

Overig

Wat moet je weten om buiten Europa te verzenden?

February 14, 2024
Afbeelding voor Wat moet je weten om buiten Europa te verzenden?

Om buiten Europa te verzenden zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden.
Hier zijn enkele zaken die je moet weten:

1. Invoerregels:

Elke bestemming heeft zijn eigen invoerregels en douaneprocedures. Zorg ervoor dat je de regels en procedures voor de specifieke bestemming controleert voordat je gaat verzenden. Dit kan ook betekenen dat je bepaalde documentatie moet invullen en indienen.

2. Verzendkosten:

De verzendkosten voor internationale verzendingen kunnen variëren afhankelijk van het gewicht, de grootte en de bestemming van het pakket. Zorg ervoor dat je de verzendkosten goed begrijpt en in overweging neemt bij het bepalen van de prijs van het product dat je verkoopt.

3. Verzendmethoden:

Er zijn verschillende verzendmethoden beschikbaar voor internationale verzendingen, zoals luchtvracht, zeevracht en koeriersdiensten. Elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van het type product dat je verzendt en de snelheid waarmee je het wilt leveren. Zorg ervoor dat je de verschillende opties begrijpt en de beste keuze maakt voor jouw situatie.

4. Belastingen en heffingen:

Sommige landen brengen belastingen en heffingen in rekening op ingevoerde goederen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze kosten en dat je ze in rekening brengt bij de prijsbepaling en bij het informeren van je klanten over de totale kosten van hun bestelling.

5. Verzekering:

Overweeg om een verzekering af te sluiten voor de internationale verzending van jouw producten. Dit kan je beschermen tegen verlies of schade tijdens het transport.

6. Taalbarrières:

Als je naar een ander land verzendt, moet je er rekening mee houden dat er mogelijk taalbarrières zijn. Zorg ervoor dat je instructies voor het gebruik en de verzending van jouw product in de juiste taal verstrekt en dat je bereid bent om eventuele vragen te beantwoorden. Zorg er ook voor dat je track- en trace instellingen goed zijn ingesteld per land en met de correcte taal. 

7. Tijd en planning:

Internationale verzendingen kunnen meer tijd in beslag nemen dan verzendingen binnen Europa. Zorg ervoor dat je voldoende tijd inplant voor het verzendproces en houd rekening met vertragingen als gevolg van douanecontroles of andere factoren die buiten jouw controle liggen.