Heb je vragen over MyParcel? Bel ons dan gerust via 03 808 18 20.

Onze klanten

Verzenden via PostNL

March 8, 2023
Afbeelding voor Verzenden via PostNL

PostNL is elke dag druk in de weer om pakketten te leveren

PostNL bezorgt op een gemiddelde werkdag 800.000 pakketten in de Benelux. Op piekdagen verwerkt PostNL meer dan het dubbele. Daarom zijn er in België op een gemiddelde werkdag 850 PostNL-bezorgers op de baan om alle pakjes zo snel en gemakkelijk mogelijk tot bij de consumenten te krijgen.

Kort samengevat wil PostNL de favoriete bezorger in de Benelux zijn. Dat betekent dat ze op een gemakkelijke manier de online bestellingen zo snel mogelijk tot bij de consument wil brengen (aan een fair tarief).

Succesvolle levering 

De PostNL-bezorgers slagen erin om 95% van de pakjes bij de eerste bezorg poging af te leveren. Bovendien wordt de dag erna die andere 5% nog eens aangeboden bij de consumenten thuis. Daarna, als het pakje dan niet bezorgd kan worden, gaat het naar een PostNL-punt.  Een grote reden waarom PostNL zo’n hoog percentage van succesvolle leveringen heeft, is omdat bezorgers ook kunnen bezorgen bij buren of sommige kleine pakjes in de brievenbus mogen steken.

Zelf een postNL retail punt worden?

PostNL ontwikkelde eind vorig jaar een eigen retailnetwerk. Een netwerk van retail winkels waar consumenten pakjes kunnen ophalen, versturen of retourneren.

Dit groeit nog steeds en bestaat nu uit meer dan 450 PostNL-punten op strategisch gekozen locaties.

Heb je zelf interesse om een postNL retail punt te worden? Dat kan, stuur een mail naar info@sendmyparcel.be!

Ligging punten en openingsuren 

90% van de Belgische consumenten woont op minder dan 5 km van een PostNL-punt. In stedelijk gebied zijn die afstanden nog veel kleiner.

Bijna alle PostNL-punten zijn op zaterdag (99%) en zondag (35%) ook open met ruime openingsuren, vaak van voor 8:00 (35%) tot na 18:00 (+50%). Dat zorgt voor de nodige flexibiliteit en zo kunnen consumenten kiezen voor afhaling in een pakketpunt als ze niet thuis zijn.

Overkomstduur binnen BE en naar NL

De overkomstduur van je pakketten met PostNL binnen BE is afhankelijk of je een dagelijkse ophaling hebt of je pakketten afgeeft in een retail punt van PostNL.  Met een vaste ophaling is 24h levering mogelijk.  Als je zoals 60% van alle webshops je pakketten afgeeft in een retail punt, dan zal het pakket binnen de 48 à 72h geleverd worden.

Overkomstduur van 48h is als je je pakketten afgeeft voor dat de ophaling is geweest in jouw retail punt.  Deze tijdstippen gaan wij zeker nog duidelijk maken voor iedereen.  Geef je later dan dit tijdstip het pakket af, is de overkomstduur 72h.

Uiteraard wordt er gewerkt om in heel België en naar Nederland een overkomstduur te garanderen van 24h.  De eerste testen hiervoor starten nog voor de zomer.

A. Verzenden binnen België

Zendingen binnen België hebben een overkomstduur van 48h en zijn exclusief verzekering.  Afmetingen zijn 100x70x50 cm per pakket zonder maximale omtrek, dit tot 23kg.  Je kan grotere formaten sturen (175x 78×58 of max 300 cm) en tot 30kg, maar dan is er een toeslag per pakket van € 3,15.

B. Verzenden naar Nederland

Zendingen naar Nederland zijn standaard inclusief verzekering tot € 500.  PostNL heeft ook 3.500 postpunten in Nederland.  Kortom, dit is de beste oplossing mogelijk voor al uw pakketten naar Nederland.

Afmetingen zijn 100x70x50 cm per pakket zonder maximale omtrek, dit tot 23kg.  Je kan grotere formaten sturen (175x 78×58 of max 300 cm) en tot 30kg, maar dan is er een toeslag per pakket van € 3,15.

Wil je nog meer besparen?  Gebruik dan onze Tell-a-Friend module.

Kan ik een korting krijgen als ik andere klanten aanbreng bij MyParcel?

Indien je een tevreden gebruiker bent van MyParcel en je iemand kent die ook gebruik zou willen maken van onze diensten dan kun je deze persoon uitnodigen als affiliate. Je ontvangt gedurende 1 jaar € 0,10 per zending die de door jou aangebrachte klant verstuurt als korting op jouw aankomende factuur.

Je kan dit terugvinden in jouw account onder Support > Tell a friend.

Vragen of meer informatie?

Hulp nodig of vragen? We helpen je graag! Bel gerust naar
03 808 18 20 of stuur ons een mailtje naar info@sendmyparcel.be.