Heb je vragen over MyParcel? Bel ons dan gerust via 03 808 18 20.

Koppelingen /

Amazon

Verkopen op Amazon en verzenden via MyParcel.

Via Myparcel gemakkelijk zendingen aanmaken voor jouw Amazon orders? Dat kan! Je kunt jouw Amazon bestellingen heel makkelijk importeren in jouw MyParcel account. Zodra je jouw Amazon account vai onze gratis koppeling hebt gelinkt aan MyParcel, maakt je met 1 klik verzendlabels aan. Eens het verzendlabel is aangemaakt, sturen we ook alle informatie over de zending terug naar Amazon. Zo ben je altijd op de hoogte van de status en barcodes van jouw zendingen.

De voordelen op een rijtje

 • Maak gemakkelijk en automatisch verzendlabels aan voor al jouw orders.
 • Lever jouw pakketten in bij één van de PostNL, bpost of DPD- locaties
 • Creëer een Track & Trace mail en -pagina in de huisstijl van jouw webshop.
 • Houd controle over jouw eigen retourproces met een gepersonaliseerde retourservice.
 • Betaal alleen voor wat je daadwerkelijk verstuurt.

Amazon verkopen importeren.

 1. Exporteer jouw bestellingen vanuit jouw Amazon-account door middel van een .txt-bestand en sla deze op.
 2. Importeer het bestand daarna in jouw MyParcel account via het zendingenoverzicht. 
 3. Maak in één klik al jouw verzendlabels aan, print ze uit en lever jouw pakketten in bij een PostNL, Bpost of DPD- locatie bij jou in de buurt.
 4. De koppeling zorg ervoor dat de verzendinformatie en barcodes aan de juiste bestellingen in jouw Amazon account worden gekoppeld.

Zo werkt koppelen.

Je koppelt jouw Amazon account in een paar stappen met MyParcel. Na het koppelen kun je direct voor al jouw orders verzendlabels aanmaken.

 1. In de koppeling tussen Amazon en MyParcel zijn de Verkoper-ID en MWS Authorization van jouw Amazon-account nodig. Om deze te verkrijgen, log je in via https://sellercentral.amazon.nl/.
 2. In het dashboard kun je bovenaan de pagina verschillende verkooplanden selecteren. Selecteer hier bijvoorbeeld Amazon.nl (Duitsland, Spanje, Italië, Verenigde Koninkrijk en Frankrijk worden ook geaccepteerd).
 3. Ga vervolgens naar ‘Gebruikersmachtigingen’ > ‘Bezoek Je apps beheren’ > ‘Nieuwe ontwikkelaar autoriseren’ en vul MyParcel in bij ‘Ontwikkelaar naam’ en 484883781473 bij ‘Ontwikkelaar ID’.

4. Na het accepteren van de voorwaarden, worden de ‘Verkoper-ID’ en ‘MWS authorization’ getoond. Kopieer de codes en vul deze in in de gelijknamige velden van de Amazon-integratie. Deze zijn in het MyParcel systeem te vinden in jouw account > Accountinstellingen > Integratie > Externe koppelingen > Amazon.

Vragen? We staan voor je klaar.

Wil je hulp bij de koppeling van jouw webshop met MyParcel? Neem contact met ons op! Ons IT-support team staat vijf dagen in de week voor je klaar en helpt je graag bij het koppelen van jouw webshop.

tel: 03 808 18 20

Contact